Daar waar de beukenblaadjes ritselen aan de bomen, de vogels al tjilpend hun nest bouwen boven je hoofd, en het water zachtjes aan de praam voorbij krabbelt, daar……in het Friesche plaatsje Katlijk is sinds 1999 Liefhebberij de Hooiberg gevestigd.

Een klein paradijs voor de liefhebbers van rust,ouderwetste gastvrijheid en eenvoud. De geur van versgemalen koffie en een heerlijk stuk Bourgondischge appeltaart met slagroom.

Deze unieke "'natuur- huiskamer" is door eigenaresse Edmee Schepens ondergebracht in een 12 m2 grote Hooiberg. Laat u verrassen door de bijzondere sfeer van deze uitspanning.

Centraal gelegen temidden van meerdere mooie wandel, fiets- en paardrijroutes. Gelegen naast de bossen van Oranjewoud, nabij het prachtige natuurgebied Ketliker Skar, zie op de site www.fryskegea.nl. In de nabijheid van Museum Belvedere, het gerenomeerde hotel Tjaarda www.tjaarda.nl/Home en de wereldberoemde Tuinen van Le Roy. www.stichtingtijd.nl

Er zijn ongeveer 25 zitplaatsen onder de kap en in de tuin staan zitjes in de vorm van picknicktafels, er zijn leuke boomstam- zitjes, een romantische schommelbank, en er ligt een idyllische praam in het water.Het totale terrein van 1850 m2 is omgetoverd tot een vlinderparadijs waarin ook u wordt uitgenodigd om te ""Vlinderen"'.......

"Liefhebberij”
Omdat het dagelijks leven al genoeg eisen aan ons stelt, waardoor het,"' heb u naaste lief zoals uzelve"' soms weinig ruimte krijgt. Daarom een uitspanning waar je vrij en ongedwongen wezenlijke aandacht kan geven aan elkaar, je gezin, familie, vrienden of collega's. Ook een boek lezen, een spelletje doen of gewoon genieten van de natuur die volop aanwezig is op dit mooie plekje, kan.

Meer weten over het bijzonder plaatsje Katlijk? Kijk op
www.katlijk.nl